Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с индикацията за затворени врати

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с индикацията за затворени врати

Здравейте Колеги,

Появи се следния много дразнещ проблем. Дори когато една от вратите е затворена (предна дясна) индикацията показва, че вратата е отворена. Както се досещате светкат лампи и т.н.

Някой има ли идея на какъв принцип работи индикацията и какво мога да коригирам, та да си отчита, че врата е затворена, когато е.

Иначе централното си работи, вратата със сигурност се затваря.

Идеи и редложения са добре дошли
    Alfa Romeo 146 TS 1.4 '98 + ГИ Stefanelli

Има микроключе вътре в механизма на бравата, което дава маса когато се отвори. Или е прокъсната изолация на кабел и дава постоянно на на маса, или самото ключе е дало фира. За съжаление във втория случай няма оправяне, само нова брава.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

а на моята която и врата да отвориш показва че са отворено всичките незнам от какво може да е това чакам предложения от какво може да е
      http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
      www.ico83.snimka.bg/[/url]

Comment

Първоначално публикувано от ico83 Покажи съобщение
        а на моята която и врата да отвориш показва че са отворено всичките незнам от какво може да е това чакам предложения от какво може да е
        от алармата свързали са ти кабелите от вратите заедно. Ако ги свържеш през диоди всичко ше си дойде на мястото.

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
          от алармата свързали са ти кабелите от вратите заедно. Ако ги свържеш през диоди всичко ше си дойде на мястото.
          как през диоди да не са сапротивления и къде ли се намират тея кабели

Comment

От всяка врата има кабел, който отива до конзолата за индикация на отворена врата и до управлението на плафона. Трябва да видиш къде са ти ги свързали заедно, да ги разединиш и да ги свържеш през диоди - на всеки кабел по един диод, или общо 5 заедно с багажника. Катодите свързваш към кабелите, а анодите се свързват заедно и оттам към алармата. Така която и врата да се отвори, ще подаде сигнал към алармата, като в същото време няма да си влияят една на друга и да ти светват всички лампи.
            Last edited by tonov; d.m.y г., 23:31.

Comment

От всяка врата има кабел, който отива до конзолата за индикация на отворена врата и до управлението на плафона. Трябва да видиш къде са ти ги свързали заедно, да ги разединиш и да ги свържеш през диоди - на всеки кабел по един диод, или общо 5 заедно с багажника. Катодите свързваш към кабелите, а анодите се свързват заедно и оттам към алармата. Така която и врата да се отвори, ще подаде сигнал към алармата и в същото време няма да си влияят една на друга.
              тук малко ще се поровя ако може само малко инфо какви са тия диоди

Comment

Става със всякакви. Примерно 1N4007

Comment

мерси

Comment

Колега, звучи лесно и просто. Но на мен все едно ми говориш за ядрена физика.

Лесно ли е като интервенция - 30мин - 1 час?

Занимава ли ти се да метнеш едно рамо и няколко диода. а аз ще почерпя. В събота имам път към Враца и мога да мина през Мездра, ако ти се ровичка по чуждите коли.

Хайде със здраве

Comment

Първоначално публикувано от Vladmir Покажи съобщение
                      Колега, звучи лесно и просто. Но на мен все едно ми говориш за ядрена физика.

Лесно ли е като интервенция - 30мин - 1 час?

Занимава ли ти се да метнеш едно рамо и няколко диода. а аз ще почерпя. В събота имам път към Враца и мога да мина през Мездра, ако ти се ровичка по чуждите коли.

Хайде със здраве
                      Никакъв проблем, обади се Телефона ми го има в темата за взаимопомощ, но ето ти го и тук - 0887 228613. Заповядай, ако не го оправим поне ще се запознаем

Comment

Никакъв проблем, обади се Телефона ми го има в темата за взаимопомощ, но ето ти го и тук - 0887 228613. Заповядай, ако не го оправим поне ще се запознаем
                        Мерси много колега. Ще ти звънна в четвъртък като имам повече яснота кога ще пътувам.

Успешен ден.

Comment

Working...
                        X